lørdag 14. januar 2012

Syke-uka

Denne uka har nesten hele gjengen fått oppleve hvordan det er å være dårlig i Bangladesh. Det var vel for godt til å være sant at vi ikke var syke hele den første uka ;p
Mandag var plutselig fem stykker nede for telling med kvalme og oppkast og diare, men ingen helt samme symptomer. Jeg fikk feber i tillegg, og var ganske dårlig et par dager, Heldigvis gikk det fort over.
Det var verre med Karina, som hadde fått en bakterieinfeksjon og ble skikkelig syk. Heldigvis fikk vi god hjelp: Den ene veilederen vår er gift med en pastor som ba til Gud for oss, den andre er muslim og ba til Allah, og Camilla ringte besteforeldrene sine som kontaktet en healer for Karina. Med alle gode tanker i salig blanding med en skikkelig hestekur antibiotika, fikk vi heldigvis også Karina tilbake i form.


Imorgen reiser vi litt ut på landsbygda til Matlab, hvor vi skal besøke et av de andre sykehusene til ICDDR,B. Matlab er oppstartstedet for ICDDRB, og de driver masse undersøkelser og forskning her. Sykehuset har fødestue og diverse barne- og kvinneavdelinger. De sier at 45% av alle barn som fødes i Bangladesh veier under 2,5 kg. Lav fødselsvekt og underernæring sinker barnets utvikling, og gjør dem mer mottagelig for ulike infeksjoner. Mange på landsbygda har lav utdanning og liten kunnskap om god og næringsrik mat. Gjennom å lære kvinnene å lage billig næringsrik mat kan man forebygge underernæring og de problemene det medfører.

Det blir spennende å oppleve noe annet, gleder meg til å komme litt ut av Dhaka! Og forhåpentligvis finner vi tilbake litt inspirasjon og få fokus på oppgaven igjen.


Noen bilder fra byen og en fin park vi besøkte idag:
Elefant i trafikken!




Rickshaws

Gulshan 2, sentrum rett ved der vi bor












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar